Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní akce

Příspěvky

Kelímková výzva v 5.A

26. 4. 2021

Dne 16.4.2021 si žáci 5.A při hodině tělocviku vyzkoušeli "kelímkovou výzvu".
Rozdělili jsme se na družstva, někteří výkony stopovali. Rozhýbali jsme se a ještě si to užili, jak je vidět na fotografiích.
 
třídní učitelka Mgr. Jana Palkosková

palweb.png

 

Seminární práce 3.B (březen 2021)

1. 4. 2021

V měsíci březnu žáci 3.B pracovali na další seminární práci z prvouky, tentokrát na téma „Vesmír“. Žáci měli zapojit svoji fantazii a ke zpracování použít libovolnou výtvarnou techniku. Inspiraci mohli hledat v učebnici, knihách nebo na internetu. Na to, jak se všem žákům práce povedla, se můžete podívat v přiložené fotogalerii. Touto cestou bych chtěla poděkovat nejen dětem za jejich dobře odvedenou práci, ale i rodičům za spolupráci.

Mgr. Hana Chovancová

9.jpg

 

Workshop Nezapomeneme

24. 3. 2021

V úterý 16. března se konal dobrovolný workshop určený žákům 8. a 9. tříd. Tento workshop s názvem Nezapomeneme se dotýkal tématu 2. světové války a konkrétně romského a židovského holocaustu a byl zaštiťován Romským a Židovským muzeem v Brně. Níže si můžete přečíst bezprostřední reakce dvou žákyň, které se workshopu aktivně zúčastnily:

Je mi smutno. Je mi smutno, protože mě dnešní workshop poučil o lidské nedokonalosti. Téma holocaust je pro nás všechny určitě velmi vážné a choulostivé téma. Je to černá a smutná historie, ale musíme si ji připomínat, aby se nic takového nemuselo opakovat. Workshop Nezapomeneme se týkal hlavně pocitů. Pocitů lidí žijících v té době, přeživších z koncentračních táborů, ale také pocitů našich. Jaké to v nás vyvolává emoce a otázky, na které nikdo nikdy nebude schopen odpovědět. Byl to silný zážitek a rozhodně nás to donutilo přemýšlet a ptát se. Myslím, že za všechny, co se zúčastnili, mohu říct, že to s námi doslova zahýbalo.

Zanechalo to ve mně opravdu silný dojem jakožto celek, ale nejvíc asi video, jež nám bylo puštěno nakonec. Možná, že to bylo skoro na konec akce až moc velká rána a nebyl čas ji vstřebat, snad bych pak při prostoru na naše připomínky vymyslela smysluplnější myšlenku. Jsem ráda, že něco jako takový workshop na tohle téma existuje, že můžeme přidat i svoje domněnky. Vážně mi otevřel oči, a vidím, že nesmyslná učiněná nenávist není záležitost minulosti, ale že je to problém i nyní a nejspíš byl úplně vždycky. Nikdy nepohrdnu žádnou informací, ale tímhle podáním je to úplně něco jiného.

Mgr. Michaela Hašová

 

5. ročník ekologické soutěže EKOMÁNIE

18. 3. 2021

aneta-sibrtova-ekomanie-1.jpgStřední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni vyhlásila 5. ročník ekologické soutěže EKOMÁNIE pro žáky 8. a 9. tříd základních škol.

Zapojili se 8.A: Rozboudová Karolína, Síbrtová Aneta
9.A: Chovancová Aneta, Klenková Anežka, Frolík Jan, Topková Sára.
Do druhého kola postoupila Aneta Síbrtová. V důsledku nestandartní „covidové“ situace, musel průběh 2. kola ekologické soutěže probíhat mimořádně korespondenční cestou. Aneta Síbrtová obsadila krásné 12. místo.

Moc gratulujeme.
Jak vypadaly úkoly druhého kola? Žáci si měli prakticky vyzkoušet termickou paměť plastů, provést fotodokumentaci a stanovit závěr. Druhým úkolem bylo během vybraného týdne separovat v domácnosti jednotlivé druhy odpadů a následně toto vyhodnotit. S tím souvisel i třetí úkol, kdy měli porovnat aktuálně udávanou průměrnou docházkovou vzdálenost ke sběrnému místu se svojí skutečnou vzdáleností od barevných kontejnerů. A v poslední části se měli zamyslet se nad tím, jaké množství plastového odpadu vyprodukujeme a jak bychom mohli jeho množství snížit.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

 

Seminární práce 2.B

9. 3. 2021

V době podzimní distanční výuky pracovali žáci 2.B na své první seminární práci z prvouky na téma: ZELENINA A JEJÍ DRUHY. Jakoukoli formou měli zpracovat rozdělení zeleniny do pěti hlavních skupin.

Cílem práce bylo procvičení a upevnění nového učiva. Úkolem práce bylo libovolnou výtvarnou formou zpracovat a třídit nově nabyté vědomosti. Práce žáky bavila a velice se jim povedla.

Mgr. Dana Vojtová

zelenina.png

 

Seminární práce 3.B

8. 3. 2021

Na podzim v době distanční výuky vypracovali žáci 3.B seminární práci z prvouky na téma „Dobré a špatné vlastnosti“. Jejich úkolem bylo namalovat podle vlastní fantazie dva skřítky. První skřítek měl mít dobré vlastnosti a druhý vlastnosti špatné. Každému skřítkovi měli vymyslet jméno a připsat k němu alespoň tři vlastnosti, které skřítka vystihují. V současné době děti pracují na nové seminární práci.

Mgr. Hana Chovancová

skritci.jpeg

 

Virtuální prohlídka Terezína

28. 2. 2021

Ačkoli současná doba exkurzím moc nepřeje, mohli se žáci 9. B v únoru zúčastnit hned dvou prohlídek Terezína. Nejprve virtuálně navštívili terezínskou Malou pevnost, v níž byli vězněni především čeští vlastenci zapojení do odboje proti Němcům. O čtrnáct dní později si prohlédli židovské ghetto, které se za 2. světové války stalo shromaždištěm pro Židy nejen z našeho území. Obě prohlídky nám zprostředkovaly pracovnice Památníku Terezín pomocí 3D skenů, dobových dokumentů a prezentací. Žáci během exkurze kladli zajímavé dotazy, které průvodkyně velmi potěšily, protože dokazovaly jejich zájem o téma.
Silným momentem bylo např. připomenutí osudu čtyřčlenné rodiny ševětínského lékaře Viktora Bayera, která kvůli židovskému původu zahynula v polském vyhlazovacím táboře v Lublinu. I když se prohlídka konala pouze virtuálně, odnesli si z ní žáci mnoho dojmů a pomohla jim lépe si představit podmínky života v Terezíně.

Mgr. Jana Chalupová

 

NEJORIGINÁLNĚJŠÍ STAVBY ZE SNĚHU

27. 1. 2021

PŘEHLÍDKA NEJHEZČÍCH A NEJORIGINÁLNĚJŠÍCH STAVEB ZE SNĚHU

Vyhlašujeme zábavnou přehlídku nejhezčích a nejoriginálnějších staveb ze sněhu! Postav sněhuláka, iglú, cokoliv a do konce února pošli fotku, na které můžeš (ale nemusíš) být se svou stavbou i ty a ostatní stavitelé, na e-mail: zakovskarada.sevetin@seznam.cz. Ve škole nás pak tyto fotky pobaví na nástěnce u hlavního vchodu ve škole. O vítězné stavbě rozhodne žákovská rada. 

Mgr. Jana Schnelzerová

 

Projekt 72 hodin

25. 1. 2021

Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit, které se v ČR konaly již po deváté. Autorem výzvy je Česká rada dětí a mládeže. Cílem 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Náš projekt “Řada našich blízkých i cizích lidí nemá již tolik sil na úklid zahrady, vynesení odpadků, sběr větví a šišek. My jsme ale mladí a plni elánu a hlavně rádi pomáháme". Zapojili se Karolína Rozboudová a Václav Vlažný. Odměny budou uděleny vylosovaným projektům. Losovat se bude 8. února v České televizi.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

kolaz-foto-1.png

 

on-line rozhlasové relace k 17. listopadu

13. 11. 2020

Milí žáci, rodiče a přátelé školy,
jak jistě víte, v úterý 17. listopadu oslavíme státní svátek. Ve škole je každoročním zvykem si významné historické události připomínat, a proto tomu tak bude i letos. Nouzový stav naší tradici rozhodně nezastaví! Proto Vás srdečně zveme v pondělí 16. listopadu v 9:40 k poslechu naší krátké on-line rozhlasové relace v aplikaci MS Teams.

Mgr. Veronika Truhlářová

17.11..png

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

následující »