Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příspěvky žáků

Příspěvky

vánoční stromeček

4. 1. 2019

Na vánoční prázdniny jsme dostali slohový úkol. Měli jsme pomocí myšlenkové mapy, která obsahovala slova: cítit, vidět, slyšet, chtít a chutnat, popsat jak bychom se cítili jako vánoční stromeček. Zde si můžete přečíst naši nejpovedenější práci. 

žáci 5.A

popis.jpg

 

básničky Vánoce a Vánoční od žákyň 6.tř.

20. 12. 2018

basne.jpg

 

Školní časopis

14. 12. 2018

Co je vlastně školní časopis? Na to existuje jednoduchá odpověď. Je to každá tiskovina, kterou si na nejrůznějších typech škol dokáží její tamní autoři připravit. 

Důvodů pro vydávání školního časopisu je celá řada.V naší škole jde především o celistvý rozvoj osobnosti dítěte, jeho kultivaci, otevírání všech možností, které v něm jsou. Klademe mezi hlavní cíle vyučování kromě vědomostí rovněž postoje a dovednosti žáků, včetně dovednosti pracovat s informacemi, komunikovat s lidmi a tvořivě přistupovat k problémům. Oceňujeme tedy ochotu některých žáků, kteří se vydáváním časopisu na škole začali zabývat. Doufáme, že nebude trvat dlouho a najdou se další zájemci o tuto činnost.

První článek z žákovské tvorby:

Knižní budky = KNIHOBUDKY

Na naší škole se s novým vedením událo i několik razantních změn. Jednou z nich jsou, podle mého srdce vášnivého čtenáře, úžasná věc. Ve škole jsou celkem tři. Dvě na prvním stupni a jedna na druhém stupni. Děti si zde mohou knížky vypůjčit nebo vyměnit za svoje knihy, které už nečtou. Myslím, že je to úžasný nápad, ale nevím, jak to vezmou ostatní žáci. Abych se dozvěděla jejich názor, rozhodla jsem se jich rovnou zeptat. Jako první vidím na hale žákyni 9. třídy. Otázka je jasná. Jaký máš názor na KB: "Velmi kladný, moc se mi líbí. Myslím, že je dobře, že tu něco takového je, a že lidi, kteří nechodí do knihovny, si můžou něco půjčit. A určitě sem přinesu nějakou knížku, kterou už nebudu číst.“ Kdyby měli tento názor všichni, bylo by to ideální. Ale existují i opačné, nebo odlišné názory. Další deváťačka říká: „Ve škole je většina mladších lidí, budou tam spíš dětský knížky, který už mi nečteme.“ Abych se ale neptala jen deváťáků. Tady je názor naší paní učitelky češtiny: "Mě se to líbí, protože ta vaše čtenářská gramotnost docela poklesla. Takže snad to nějak pomůže.“ Tak vidíte. Snad se přání paní učitelky splní a knihobudky zvednou popularitu knih. A kdo ví? Třeba bude naše škola jednou nejsečtělejší v kraji.

napsala K.K., žákyně 9.tř.