Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní akce

Příspěvky

Dramatický kroužek: O Smolíčkovi a zelených jeskyňkách

7. 11. 2019

Již několik let provozuje paní učitelka Kovaříková na naší škole dramatický kroužek. Pokaždé připraví nějakou vtipnou a zajímavou pohádku. Já na dramaťáček chodím třetí rok a moc mě to tam baví. A nejen mě, ale také i ostatní děti. Do každé pohádky se snažíme zapojit i diváky. Každoročně vystupujeme v Českých Budějovicích. Vystupujeme také na různých akcích v Ševětíně. Pokud budete chtít, klidně vystoupíme i v okolních vesnicích. Rádi hrajeme pro rodiče, mateřskou školku nebo pro žáky naší školy. Naposledy jsme hráli pro děti z mateřinky a všichni jsme si to užili. Pohádka se jmenovala O Smolíčkovi a zelených jeskyňkách. Je to veselá pohádka plná písniček, které s námi zpívá i publikum. Teď zkoušíme novou pohádku. Kdo by chtěl zažít plno legrace a příjemně strávit volný čas po škole, přijďte mezi nás, ševětínské školní herce. Budeme rádi za každého nového člena.

Karolína Rozboudová, žákyně 7. A

kolaz-o-smolickovi.png

 

O tom, jak 6.A snídala ve škole

31. 10. 2019

Ve čtvrtek 31.10.2019 po prázdninách jsme se rozhodli začít den netradičně. Společně jsme ve školní kuchyňce posnídali. Maminky napekly (a za to jim patří velký dík) a já jsem uvařila čaj. Vyměnili jsme si nejen zážitky z prázdnin, ale také dobroty od maminek. Myslím, že vládla opravdu pohodová atmosféra a že se děti příjemně naladily na celý den.

Mgr. Irena Procházková

kolaz-snidane-ve-skole-prochazkova.png

 

Cassiopeia - 5.A a 5.B - 2019

15. 10. 2019

text.png

kolaz-kubova-cassiopeia.png

kolaz-cassiopeia-k.png

Mgr. Helena Kubová a Mgr. Hana Stoklasová

 

Pomáháme, protože chceme 2019

14. 10. 2019

Zapojili jsme se do projektu „Pomáháme, protože chceme“. Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit. Kdykoliv během těchto 72 hodin a zároveň jakkoliv dlouho, se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů je mnoho úsměvů, radosti a dobrých pocitů z vykonané práce. Projekty probíhají po celém Česku od čtvrtka 10. října 2019 od 12:00 do neděle 13. října 2019 do 12:00. Naši žáci si vybrali úklid fotbalového hřiště od odpadků, ať už to byly plastové lahve, sáčky, plechovky, obaly i zapomenuté části oblečení. Druhá skupinka dětí uklízela školní zahradu od spadaného listí a stříhala živý plot. Všichni jsme měli dobrý pocit z výsledku, co za námi zůstal. V České republice 72 hodin pořádá Česká rada dětí a mládeže. Propagátorem projektu v Jihočeském kraji je RADAMBUK - Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje z.s.

Mgr. Věra Burešová, Ph.D.

kolaz-pomahame-protoze-chceme.png

 

Opékání buřtů 6.A

28. 9. 2019

 Ve čtvrtek 26.9. jsme si společně udělali krásný večer. Sešli jsme se v 5 hodin, rozdělali oheň a začali s opékáním buřtů. Děti si nejen pochutnaly, ale také zasportovaly. S radostí se pustili do badmintonu, frisbee nebo nohejbalu. Na závěr za námi přijeli hasiči ze Sboru dobrovolných hasičů Ševětín. Velmi zábavnou a poutavou formou dětem přiblížili svou práci a připomněli jim, jak se správně zachovat v krizové situaci. Děti dokonce nahlédly do hasičského auta, vyzkoušely si některé vybavení vozu a vylezly i na střechu. Na závěr žáci viděli hasiče v akci při hašení ohně. Myslím, že se akce velmi vydařila. Velmi děkuji svým žákům za hojnou účast (přišli všichni) a hlavně hasičům za vstřícný a profesionální přístup.

Mgr. Irena Procházková

kolaz-burty.png

 

exkurze 4.A a 4.B do Houbového parku v Roseči

9. 9. 2019

Dne 4.9.2019 se žáci 4.A a 4.B zúčastnili exkurze do Houbového parku v Roseči u Jindřichova Hradce. Exkurzi jsme zorganizovali v rámci šablon 2II/20 - Projektový den mimo školu. V první části programu si všichni žáci prošli dvě poznávací stezky. Nejprve hledali v areálu parku stopy zvířat a do připravených kartiček zapisovali, o která zvířata se jedná. Podobně, v „botanické stezce,“ podle nápovědy určovali názvy bylin, stromů a keřů. Za správně vyplněné kartičky z obou stezek byly týmy žáků odměněny. Ve druhé části dopoledne se žáci rozdělili na tři skupiny. První měla za úkol složit puzzle s přírodní tématikou, druhá vybarvovala magnetky a třetí absolvovala komentovanou prohlídku muzea fosilií. Tyto činnosti se střídaly. Každý žák dostal zpracovaný materiál „Život kolem nás,“ který jsme využili v hodině přírodovědy k opakování učiva. Počasí nám přálo, i to přispělo k velké spokojenosti všech zúčastněných.

Mgr. Jana Palkosková, Mgr. Lenka Kovaříková

 

exkurze 6.A a 6.B do klášterů v Českém Krumlově

8. 9. 2019

Dne 5.9. se žáci šestých tříd zúčastnili exkurze do klášterů v Českém Krumlově. Jednalo se o šablony 2.II/20 - Projektový den mino školu.
Exkurze začala opravdu velmi zajímavě – autobus měl velké zpoždění. Chvíli jsem přemýšlela, že exkurzi zruším. Ještě že jsem tak neučinila! Nakonec autobus dorazil, my jsme program stihli a byli jsme velmi spokojení. Stálo to opravdu za to. Děti se rozdělily do skupin po osmi. Skupiny se střídaly na prohlídce klášterů a v dílnách. Žáci se dozvěděli o slavných osobnostech spojených s kláštery klarisek a františkánů. Samozřejmě nejvíce byli vyzdvihováni zakladatelé řádu – František z Assisi a Svatá Klára. Nechyběli ani alchymisté a šlechtici. Samozřejmě žáky velmi zaujala pověst o lazebnici Markétě, která byla zavražděna Donem Juliem Caesarem - šíleným levobočkem Rudolfa II. Výklad byl veden velmi profesionálně a tak, aby žáky zaujal. Plnily i různé úkoly ve skupinkách. Také si mohli vyzkoušet řeholní oděvy. V dílnách si část žáků vyzkoušela kovářské řemeslo. Zjistili, že to není žádná legrace a fyzická kondice je opravdu nezbytná. Dívky se však nenechaly zahanbit a i ony si vykovaly krásné medailonky. Výroba mýdla také žáky zaujala a domů si odnášeli voňavé vlastnoručně vyrobené dárečky. V třetí dílně si žáci vyrobili tištěné pohlednice. Celkově se žákům program líbil. Dozvěděli se hodně zajímavých věcí a také se pobavili při výrobě v dílnách.

Mgr. Irena Procházková

bb.png

 

Školní výlet osmiček - 2019

25. 6. 2019

TEPfactor 2019
Napsat něco o tomto zážitku je dost těžké. Každému bych spíše doporučil, aby se do této hry přihlásil a vyzkoušel si jí na vlastní kůži. Nejen, že zažijete náročnost a zajímavost jednotlivých úkolů, ale pokud jste zde i s kamarády, či s rodinou, zažijete zde opravdovou zábavu. Jak už jsem naznačil, nad některými úkoly se i zapotíte. Za ten rok, co jsem zde nebyl, se toho tady vcelku dost změnilo. Alespoň já jsem to tak pociťoval. Například v hlavní místnosti s barem se objevily stoly, které tam předtím nebyly, nebo zde přibyl závěrečný úkol. Celý areál vyzařuje pozitivní energií. Nejprve jsem si myslel, že se jim provozování hotelu nevyplatí. Po druhé návštěvě jsem ale změnil názor. Určitě bych se ještě do tohoto areálu rád podíval znovu.

Napsal: Ondřej Jedlička

 

ŠKOLNÍ AKADEMIE 2019

25. 6. 2019

Vážení rodiče, srdečně Vás zveme na

ŠKOLNÍ AKADEMII

která se koná dne 25. června 2019 od 17:00 hodin v Kulturním domě Ševětín.

Vstupné je dobrovolné.

 

Školní výlet 5.A do Bechyně - 2019

24. 6. 2019

18. 6. jsme vyrazili na výlet do Bechyně. V autobuse jsme si zpívali různé písničky. Z bechyňského náměstí jsme se nejprve vydali k řece Lužnici, abychom si smočili nohy. Poté jsme odbočili do kaňonovitého údolí potoka s názvem Židova strouha. Nebylo v ní moc vody, takže jsme nebrodili, jen skákali po kamenech na druhý břeh. To nás bavilo nejvíc. Po návratu na náměstí v Bechyni zbyl čas na zmrzlinu i nákup drobných suvenýrů. Na závěr jsme ještě navštívili klášter františkánů s jeho krásnou zahradou. Výlet se nám povedl i díky nádhernému počasí.

Anna Dolejšková, Nela Halašková, Mgr. J. Palkosková

kolaz-vylet-5.jpg

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

následující »