Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školní družina

Příspěvky

Příměstský tábor 2020

9. 2. 2020

plakat-tabor-2020.jpg

 

Akce ve školní družině v 2. pololetí 2019 - 2020

3. 2. 2020

akce-druzina.png

 

Vánoce, Vánoce přicházejí

9. 12. 2019

Další projektový den ve školní družině měl název "Vánoce, Vánoce přicházejí". Jak název napovídá, páteční odpoledne jsme se školní družinou věnovali Vánocům. Společně se členkami agentury DOREMI jsme si v nově zrekonstruovaném kině povídali o adventním čase, o vánočních tradicích, zvycích a obyčejích. Zazpívali jsme si koledy, někteří z nás si zahráli i na různé doprovodné hudební nástroje. Svoje Vánoce jsme poté v družině ztvárnili i výtvarně a ti starší písemně. Malou odměnou byla pro všechny lentilková vánoční ozdoba.

vanoce.png

 

Tandemová výuka ve školní družině

25. 11. 2019

V uplynulých čtrnácti dnech probíhala ve školní družině v rámci projektu Šablony II. Tandemová výuka č. 2.V/7. s názvem Vánoční kreativ. Jedna skupina pracovala s paní vychovatelkou Čadovou a Jirsovou a druhá skupina s paní vychovatelkou Frejlachovou a Sukovou. Během týmové práce jsme každý den před vyučováním a odpoledne od 15.00hodin tvořili vánoční výzdobu či pekli a následně zdobili perníčky.

Hana Suková

kolaz-druzina-projektovy-den-v-druzine.png

 

ADVENTNÍ SETKÁNÍ 2019

9. 11. 2019

adventni-setkani---plakat.png

 

Hravé odpoledne v ŠD

8. 11. 2019

Další projektový den proběhl ve školní družině v rámci projektu Šablony II. Mohli jsme si vyzkoušet netradiční stavebnice, které nám přivezl zástupce firmy TOYPEX. Poté co nám pověděl, jaké možnosti stavebnice nabízí, jsme se mohli přesvědčit sami. A pod hbitými prstíky se začaly objevovat domečky, obludy, stroje, opičky na stromě, zvířátka, postavičky, autíčka… Stavebnice jsou příjemné na dotek, rozvíjí jemnou motoriku a podporují psychomotorický vývoj dítěte. Hravé odpoledne s  těmito stavebnicemi nebralo konce. (Prohlédněte si fotografie v přiložené fotogalerii.)

Hana Suková

10.png

 

Podzimní tvoření v družině

8. 11. 2019

Tak jako podzim hýří všemi barvami, tak i práce dětí ve školní družině září barevností a nápaditostí. Podívejte se na krásné výtvory do přiložené fotogalerie.

vychovatelky ŠD

 

Exkurze do sklárny se školní družinou

10. 10. 2019

V rámci projektu EU Šablony II. jsme se vydali se školní družinou na Projektový den mimo ŠD č.2.V/13, do malé rodinné sklárny u Hrdějovic. Přivítal nás velmi příjemný pan Effmert, majitel sklárny, který se nám celé odpoledne věnoval. Nejprve představil sklárnu, seznámil nás s prostředím, ukázal a pojmenoval některé nástroje a vysvětlil, co obnáší sklářské řemeslo. A pak už začala hra s píšťalou. Tedy tou sklářskou. Pod jeho rukama se objevil např. tučňák, květina, ptáček či kočička. V druhé části čekala píšťala na nás ostatní. Každý si s pomocí skláře mohl vyfouknout vlastní kuličku. Tu jsme museli nechat do druhého dne zchladnout. Tyto naše výtvory nám pan majitel po zchladnutí přivezl druhý den osobně do školy. Poté co měli již všichni své vlastní dílo hotové, jsme se přesunuli do vedlejší místnosti, kde jsme viděli, jak se vyrábějí skleněné korálky. Ve sklárně se všem díky vlídnému přístupu a poutavému výkladu pana Effmerta velice líbilo.

Hana Suková

kolaz-sklarna-druzina.png

 

Příměstský tábor - prázdniny 2019

10. 7. 2019

Letošní příměstský tábor se nesl ve znamení PIRÁTŮ. Celý týden jsme dopoledne věnovali výrobě pirátské výzbroje a výstroje a různých doplňků. Všichni jsme se vyfotili v pirátské lodi a hned dostali na památku fotku. V pondělí odpoledne jsme složili pirátské zkoušky a všichni úspěšní byli pasováni na Mladého piráta. Další dny jsme měřili síly během Pirátské akademie, užili jsme si Pirátskou soutěž či Pirátskou olympiádu. Nejlepší vždy dostali diplom a odměnu. Na poslední den jsme se těšili nejvíce. Čekala nás návštěva cukrárny, opékání buřtů a noc ve škole. Ve škole nás také navštívila redaktorka Českobudějovického deníku.

Hana Suková

pirati-1.jpg

 

Zábavné odpoledne na zahradě - 2019

12. 6. 2019

Poslední společnou akcí školní družiny v letošním školním roce bylo zábavné odpoledne, plné písniček a soutěží na zahradě a v pergole. Společně jsme si zatančili s Ivou ze studia Bambiny, soutěžili jsme v lovení rybiček, nafukování balonků, přetahování lanem, v pojídání koláčů či vytváření mumií z toaletního papíru. Během tancování jsme hádali písničky a názvy pohádek, ve kterých jsme je mohli slyšet. Za svou snahu všichni dostali sladkou odměnu a tak nikdo neodcházel s prázdnem. I přes úmorné vedro se nám odpoledne líbilo.

Hana Suková

kolaz-zabavne-odpo-v-druzine.jpg